HTML

Sanya ártatlanságának védelmében

Ez a blog abból a célból jött létre, hogy elmondhassuk, a barátunk, akit április közepén előzetes letartóztatásba helyeztek ártatlan. Bizonyítékok nélkül, nyomásgyakorlás céljából tartják bezárva, és a sajtóban csak a rendőrség megalapozatlan álláspontja kap teret. Olvasd el, hogy lásd: veled is megtörténhet!

Friss topikok

  • belekotty: @Viki: Te teljesen hülye vagy? Nem az ő dolguk keresni. Az dolguk hogy bizonygassák az ártatlansá... (2009.08.17. 07:52) TV2 - Tények
  • Tittyman: Syriana! Már november van és még semmi? Nem engedték ki Sanyit? Előrukkolt valamivel a "rendőrség"? (2008.11.05. 21:13) Kaiser Ede és Hajdu László szerencséje
  • Tittyman: A rádióban már hír, az ügyvédet meg nem értesítik? (2008.10.21. 19:18) Na ugye, megmondtuk!
  • T: Üdv! Kérlek, keress meg az emailemen, kedves Syriana, a weboldalon nem jelenik meg, de elvileg t... (2008.06.27. 13:52) Személyes találkozó
  • Erika: Szia Rico! A legközelebbio levélbe beleírjuk, hogy mit üzentek! Erika (2008.06.15. 09:19) A mi álláspontunk

Linkblog

2008.05.06. 08:41 Ashőfelhő

Magyar György sztárügyvéd védi Balla Irma megvádolt fiát

"Rettegés az életem, mert a gyilkos még szabadlábon van. Sanya erre sosem lett volna képes! Csak bűnbakot, nem tettest talált a rendőrség" – meséli zaklatottan S. Vanda, a Balla Irma meggyilkolásával gyanúsított S. Sándor testvére. A tavaly áprilisban brutálisan agyonvert debreceni képviselő sírjánál anyák napján a börtönben lévő fiú helyett a gyászoló család és a fiú ártatlanságában biztos barátok helyeztek el virágokat és mécseseket.

A debreceni nyomozók állítólag már tavaly november tudták, ki ölte meg saját lakásában az 58 éves asszonyt, mégis ez év áprilisáig vártak a gyanúsított megnevezésével. Legutóbbi sajtótájékoztatójukon csak annyit közöltek – az időközben elkészült szakértői vélemények ismeretében –, hogy közvetett és közvetlen bizonyítékaik is vannak. Azt is hozzátették, hogy S. Sándor nem tett tanúvallomást. Kétségtelen, hogy gyanúsítottként valóban nem, hiszen a rokonok, barátok elmondása szerint tanúként megtette azt számtalanszor.

A család megdöbbenve fogadta a letartóztatás hírét, annak ellenére, hogy sejtették, a rendőrség az első pillanattól a politikus 29 éves fiát gyanúsítja. S. Sándornak pedig – akinek a védelmét Magyar György sztárügyvéd vállalta el – biztos alibije volt a kérdéses időpontra, vidéken volt, szalonnasütésen, ezt az ott levők közül hatan is igazolták. Barátai egyenként is kiállnak mellette, mert meggyőződésük, hogy ártatlanul, megalapozatlan vádakkal, konkrét bizonyítékok nélkül tartják őt előzetesben – mondta lapunknak egyik jó barátja, Szabó Orsolya. Amíg a rendőrség nem tárja a nyilvánosság elé bizonyítékait, elképzelhető, hogy többször is csendes demonstrációt tartanak. Az elszánt hallgatói csoporthoz hasonlóan (akik Sanyiért, ssandor.blog.hu címen, blogot is létrehoztak) a Debreceni Civil Kör is a letartóztatott fiú oldalán áll, és követelik a szabadon bocsátását. A szervezet elnökétől, Kis Bélától megtudtuk, hogy a gyilkosság ügyében a megyei rendőrfőkapitányhoz már petíciót is benyújtottak, amelyben a felderítés sürgetése mellett a nyilvánosság tájékoztatását is követelik. Az anyák napi csendes megemlékezésen Balla Irma két régi barátnője is részt vett. Szerintük a rendőrség rossz nyomon jár, egy olyan fiút vádolnak, akinek mindig harmonikus volt a kapcsolata édesanyjával. "Irmának ő volt a legfőbb támasza, különösen amióta a 90-es években rákot állapítottak meg nála – mondta F. Istvánné. – Aljas rágalom, hogy Sanyi anyagiak miatt veszekedett volna az anyjával. A telekeladás mint esetleges indíték sem igaz, hiszen azt már rég eladta Irma, hogy ezzel is segítse gyermekei boldogulását."


Hassó Adrienn

Forrás: http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=146789

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ssandor.blog.hu/api/trackback/id/tr21456080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása